Rating: 5 sterren
4 stemmen

hier is de pagina van bakken we plaatsen hier recepten van bijvoorbeeld:

cupcake"s of taarten 

 

 

Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 Gram roomboter op kamertemperatuur
125 Gram kristalsuiker
125 Gram zelfrijzend bakmeel
2 Eetlepels melk op kamertemperatuur
2 Eieren op kamertemperatuur
5 grote eetlepels aardbeienjam
250 gram aardbeien

Cream cheese frosting
450 gram roomkaas, op kamertemperatuur (type Philadelphia)
225 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram poedersuiker
1,5 theelepel vanille extract

De leuke bakvormpjes vind je hier

Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Vul de cupcakebakvormpjes tot de helft met het beslag. Schep vervolgens een 1 theelepel jam op het beslag, en schep nog een beetje beslag op de jam tot het bakvormpje tot 2/3 is gevuld. Bak de cupcakes in de oven op 170 graden voor

-25 minuten. Laat de cupcakes afkoelen op een rekje. Maak intussen de frosting. Mix de roomkaas, boter en vanille met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige creme. Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix met de mixer op lage snelheid tot een luchtige frosting.

Kleur de frosting naar wens met kleurstof. Voor een stevige cream cheese frosting zet je de frosting minimaal 2 uur in de koelkast. Laat de cupcakes eerst goed afkoelen. Smeer de frosting met een spatel op de cupcakes of gebruik een spuitzak met jumbo tip. Op de frosting plaats je een lekkere verse aardbei. 

 

 

Raspberry & Lime Smoothie

Ingrediënten voor 6 smoothies
450 ml verse frambozen, schoongemaakt
200 ml limoensap
450 ml vanille yoghurt
2 bolletjes vanille ijs

Methode
Doe de frambozen en limoensap in de blender en blend een paar seconden. Voeg dan de yoghurt en ijs toe en blend tot een luchtig en glad geheel. Schenk in mooie glazen.


- Rijg een aantal frambozen aan een houten prikker als decoratie.

- Voor een extra zomerse touch maak je de rand van het glas eerst een beetje nat met water en doop je deze in een bakje met rasberry santin suger.

           Kitkat M&M taart

           Wat heb je nodig?

 

      – Chocolade of normale cake mix

           – Zakje m&m’s

       – Nutella (of gewone pasta)

        – Zak met kitkats erin

               – Kom

                                                                     – 200 ml water

 Maatbeker–

– Boter

– Ronde cake / taart vorm

Stap 1: Doe de cake mix en de 200 ml water in een kom en mix het met een spatel tot een klont vrij beslag. Ik had een cake mix waar alleen water bij hoefde, als je die niet hebt moet je ook de andere ingrediënten die op het pak staan halen. En doe dit dan in de ingevette cake / taart vorm.

Stap 2: Op het pak van de mix stond dat je de cake of in de oven of in de magnetron kon doen. 1 uur in de oven of 8 min op 600watt in de magnetron, ik koos dus voor de magnetron omdat dit sneller was. Op het 2e en 3e plaatjes hieronder zie je hoe de cake weer uit de magnetron kwam.

Stap 3: Draai de cake om als hij in het midden ook hoger is dan aan de rand net als bij mij dan is hij weer gelijk. Dan smeer je de cake helemaal in met pasta (nutella). De zijkant kan je ook doen maar dit gaat best moeilijk.

Stap 4: Haal de kitkats uit de verpakking en snij ze door de midden als je cake niet heel hoog is. Daarna smeer je aan de onderkant een beetje pasta en plak je ze tegen de rand van de cake aan. Zo ga je door totdat je de hele rand hebt. Ik had precies genoeg.

Stap 5: Bestrooi nu de bovenkant van de cake met m&m’s zodat je geen cake meer ziet. Dit was bij mij het hele zakje.

Stap 6: Je kunt er eventueel nog een strikje omheen doen als je dat wilt, net als hierboven. Zet de cake daarna in de koelkast tot dat je er een stuk vanaf gaat snijden. Daardoor word de pasta har en is hij makkelijker te snijden.

Je kan natuurlijk ook gewoon een slagroomtaart kopen en aan de zijkant de Kitkats plakken er de M&M’s erover heen strooien

Reactie plaatsen

Reacties

Marit
10 jaar geleden

Echt leuk girls ik hoop dat jullie er nog veel meer op gaan zetten.

Maak jouw eigen website met JouwWeb